שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות לפסח / ynet - מתכון באדיבות סדנאות "השף הצעיר" בקניון שבעת הכוכבים, הרצליה

לחמניות כשרות לפסח עם חמוציות מיובשות שמתאימות לא רק לחגים ומועדים אלא גם לימי חול


חומרים
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים
50 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
כפית שטוחה מלח
6 ביצים
100 גרם חמוציות מיובשות
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את המים, השמן, החמאה והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
  2. מוסיפים לבצק תוך כדי בחישה את החמוציות והביצים (אחת-אחת) ומשאירים את הבצק לנוח חצי שעה.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים ומשטיחים כל כדור בתבנית אישית.
  4. אופים בחום גבוה (180 מעלות) כ-30 דקות, מכבים את התנור ומשאירים את הלחמניות בתנור עוד כ-10 דקות.
  5. ניתן לוותר על התבניות האישיות ולאפות את הבצק בצורת כדורים.

 

חזרה