לחמניות לפסח
/ ynet - מתכון באדיבות סדנאות "השף הצעיר" בקניון שבעת הכוכבים, הרצליה
לחמניות כשרות לפסח עם חמוציות מיובשות שמתאימות לא רק לחגים ומועדים אלא גם לימי חול
|
חומרים
|
2 כוסות קמח מצה |
2 כוסות מים |
50 גרם חמאה |
1/2 כוס שמן |
כפית שטוחה מלח |
6 ביצים |
100 גרם חמוציות מיובשות |
אופן ההכנה |
- מערבבים בקערה את המים, השמן, החמאה והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
- מוסיפים לבצק תוך כדי בחישה את החמוציות והביצים (אחת-אחת) ומשאירים את הבצק לנוח חצי שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים ומשטיחים כל כדור בתבנית אישית.
- אופים בחום גבוה (180 מעלות) כ-30 דקות, מכבים את התנור ומשאירים את הלחמניות בתנור עוד כ-10 דקות.
- ניתן לוותר על התבניות האישיות ולאפות את הבצק בצורת כדורים.
|
חזרה |