תפוחי אדמה אפויים ממולאים
/ נירה רוסו וישראל אהרוני
ב״סירות״ תפוחי אדמה אפויים, ממולאות להתפקע בכל טוב. כדאי לחתוך בבסיס כל “סירה״ חתך קטן, ולהסיר פרוסה דקה של תפוח אדמה, כדי של״סירה״ יהיה בסיס יציב
|
חומרים (6 מנות)
|
6 תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף, מצופים בשמן זית או במלח גס |
למילוי: |
6 כפות שמנת מתוקה |
2 שיני שום כתושות |
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק |
כוס גבינת אמנטל או גרוייר מגוררת דק |
1 ביצה |
מעט אגוז מוסקט |
מלח, פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מניחים את תפוחי האדמה על צִדם הרחב, חותכים ומסירים את החלק העליון של כל תפוח אדמה.
- בכפית פריזאית חופרים גומה גדולה בצד החתוך של תפוח האדמה ומקפידים להשאיר דפנות ותחתית בעובי של כסנטימטר אחד. כעת מתקבלות 6 “סירות״ תפוחי אדמה.
- מכניסים את תוך תפוחי האדמה שהוצאו מה״סירות״ לקערה. מועכים מעט למחית. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.
- ממלאים את "סירות" תפוחי האדמה בתערובת, כך שהיא תבלוט בכיפה מוגבהת מעל פני תפוח האדמה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שפני המילוי שחומים ומבעבעים קלות.
|
חזרה |