שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רעפי תפודים עם טפנאד / נירה רוסו וישראל אהרוני


חומרים
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
מעט מיץ לימון
4 כפות שמן זית
3 כפות טפנאד זיתים
2 כפות עלי תימין
מעט שבבי צ’ילי
פלפל שחור גרוס
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק
אופן ההכנה
  1. פורסים את תפוחי האדמה, לרוחבם, לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר ומבשלים במים רותחים עם מעט מיץ לימון כ-10 דקות. מסננים, מקררים מעט ומעבירים לקערה.
  2. מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, הטפנאד, התימין, הצ’ילי והפלפל, כך שכל הפרוסות יהיו מצופות בתערובת.
  3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי חסין חום עגול או מלבני בצורת רעפים מדורגת.
  4. מפזרים למעלה את הפרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כחצי שעה.
חזרה