|
|
|
|
רעפי תפודים עם טפנאד
/ נירה רוסו וישראל אהרוני
|
חומרים
|
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים |
מעט מיץ לימון |
4 כפות שמן זית |
3 כפות טפנאד זיתים |
2 כפות עלי תימין |
מעט שבבי צ’ילי |
פלפל שחור גרוס |
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק |
אופן ההכנה |
- פורסים את תפוחי האדמה, לרוחבם, לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר ומבשלים במים רותחים עם מעט מיץ לימון כ-10 דקות. מסננים, מקררים מעט ומעבירים לקערה.
- מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, הטפנאד, התימין, הצ’ילי והפלפל, כך שכל הפרוסות יהיו מצופות בתערובת.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי חסין חום עגול או מלבני בצורת רעפים מדורגת.
- מפזרים למעלה את הפרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כחצי שעה.
| חזרה | | |