מאפינס תפוחי אדמה מתובלים
/ נירה רוסו וישראל אהרוני
מאפה מאפינס תפוחי אדמה בריכים ומתובלים בעשבי תיבול
|
חומרים
|
2 תפוחי אדמה קלופים |
1 כף שמן זית |
1 בצל קצוץ |
2 שיני שום קצוצות |
1 כף רוזמרין קצוץ |
1 כף עלי תימין |
כוס פטרוזיליה קצוצה |
כפית אגוז מוסקט |
3 ביצים |
1 מיכל שמנת חמוצה |
100 גרם חמאה רכה |
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק |
2 כוסות קמח תופח |
מלח, פלפל שחור טחון טרי |
אופן ההכנה |
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, בגודל קצת פחות מסנטימטר. מבשלים אותן בסיר עם הרבה מי מלח כ-5 דקות. מסננים ושוטפים.
- מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, 2 כפות בצל קצוץ, מחצית מכמות השום, מחצית מכמות הרוזמרין, התימין והפטרוזיליה ואת המוסקט, מלח ופלפל.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים, השמנת, החמאה וגבינת הפרמזן ומערבלים לתערובת אחידה.
- מוסיפים לבלילה מחצית מכמות תפוחי האדמה המתובלים, את שארית הבצל והשום ושאר עשבי התבלין. מוסיפים את הקמח. התערובת יוצאת "בוצית" ולא אחידה. זה בסדר.
- מעבירים את התערובת לתבניות אישיות. מפזרים למעלה את יתרת תפוחי האדמה המתובלים ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויפים.
|
חזרה |