חרוסת
/ טלי פרידמן
חרוסת מעיסה מלאה בה האגוזים והשקדים לא נקצצים ונטחנים
|
חומרים
|
500 מ"ל סילאן |
מיץ מ-1-2 לימונים |
50 גרם שקדים |
50 גרם אגוזים |
50 גרם אגוזי לוז (בונדוק) |
50 גרם אגוזי קשיו |
50 גרם שומשום, קלוי מעט |
קורט הל טחון |
אופן ההכנה |
- במחבת גדולה מבשלים את הסילאן יחד עם מיץ הלימון על אש קטנה, כשעה עד שעה וחצי, עד להסמכה.
- מערבבים את יתר המרכיבים, פרט להל.
- אחרי צמצום הסילאן ומיץ הלימון מוסיפים אליהם את שאר החומרים, מוסיפים מעט הל, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
- מצננים לטמפרטורת החדר. שומרים בצנצנת ומערבבים לפני האכילה.
|
חזרה |