שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שבכיה / רחל קינן


חומרים (30 מנות)
1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1 כוס שמן
2 כפות חומץ
100 גרם שומשום או סוכריות לקישוט עוגה
שמן עמוק לטיגון
להכנת הסירופ:
1 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, השמן והחומץ. מוסיפים כ-2.5 כוסות מים חמים מעט, בהדרגה, תוך לישה. לשׁים היטב, עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים בצד למשך חצי שעה.
  2. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד וארוך. חותכים לרצועות צרות וארוכות (בעזרת גלגלת משוננת).
  3. מחממים שמן עמוק בסיר, ומטילים לתוכו את הרצועות בהדרגה כך: מחזיקים בקצה אחד של הרצועה, ומתחילים לטגן את הקצה האחר. לאחר שהוא מתקשה מעט, מורידים עוד חלק ועוד חלק (בצורת פרח או סלסול) עד לסוף הרצועה. מטגנים מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לתוך מסננת ומצננים.
  4. בסיר נוסף מכינים את הסירופ: שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את הלימון, וממשיכים לבשל עד לקבלת נוזל דביק מעט.
  5. טובלים כל עוגייה בסירופ, מכל הצדדים, בעודו מתבשל על להבה נמוכה. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומצננים. מפזרים שומשום או סוכריות לקישוט עוגה על העוגיות ומגישים או מאחסנים.

 

חזרה