שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חרוש ממולא בכבש ברוטב יוגורט עזים / שף עדווי, מלון "גולדן קראון" בנצרת

החרוש הוא למעשה מלון צעיר (בייבי מלון) שנקטף לפני שהוא הופך להיות בשל, צהוב ומתוק. צבעו ירוק כהה, יש לו מרקם בשרני וטעמו העז הוא שילוב של זוקיני ומלפפון. החרוש מתפקד על תקן ירק, וניתן לאכול כשהוא חי, בסלט למשל, או כשהוא מבושל, מטוגן או אפוי.

עונת החרוש היא מתחילת יוני ועד סוף יולי. אפשר להשיגו בשווקים השונים, בעיקר בצפון הארץ.


חומרים (4 מנות)
8 יחידות חרוש (בייבי מלון) בגודל בינוני
300 גרם בשר כבש טחון
1 בצל סגול קצוץ
50 גרם צנובר קלוי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל לבן
פלפל אנגלי טחון
בהרט
רוטב יוגורט:
500 מ"ל יוגורט עזים
1 כף קמח לבן
2 כפות שמן זית (לעיטור)
2 כפות שמן זית (לטיגון)
1/2 כפית כורכום או זעפרן
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
  1. חרוש: מרוקנים בעזרת כף פריזיאן את החרוש מהחלק הפנימי.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את בשר הכבש וממשכים לטגן עוד 5 דקות.
  3. מתבלים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים.
  4. ממלאים את החרוש בתערובת הבשר ומניחים בתבנית שטוחה. אופים בטמפ' של 180 מעלות למשך 12 דקות.
  5. רוטב יוגורט: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הקמח למשך 2 דקות על אש קטנה. מוסיפים את היוגורט וממשיכים לערבב על אש קטנה עד לקבלת רוטב חלק וקטיפתי. מוספים את התבלינים והזעפרן, מורידים מהאש ומעטרים את הרוטב עם שמן זית.
  6. מוציאים את החרוש מהתנור, יוצקים רוטב יוגורט ומחזירים לתנור לעוד 12 דקות.

 

חזרה