שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מעמולים / רחל קינן

עוגיות מעמול מתוקות ופריכות למימונה


חומרים (60 מנות)
1 ק"ג קמח
400 גרם מרגרינה לאפייה (2 חפיסות)
1/2 כוס שמן
1.5 כוסות מים פושרים
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם אבקת סוכר
למילוי:
1 קופסת תמרים מעוכים (500 גרם)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק
קליפה מגוררת מתפוז אחד (לא חובה)
1 כפית קינמון
100 גרם מרגרינה (1/2 חפיסה)
אופן ההכנה
  1. המילוי: שמים בקערה את התמרים, האגוזים, קליפת התפוז המגוררת (לא חובה), הקינמון והמרגרינה, ומעבדים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. הבצק: מחממים מעט את המרגרינה (במיקרוגל), מעבירים לקערת העבודה, מוסיפים את השמן, המים וסוכר הווניל ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח (בהדרגה, ייתכן שלא נשתמש בכל הקמח) ואבקת האפייה. לשׁים היטב, עד לקבלת בצק במרקם אחיד, רך וגמיש.
  4. צרים כדורים (בכל פעם מספר כדורים), ויוצרים בתוך כל כדור גומה. מכניסים לתוך הגומה את המילוי שהכינונו מראש, סוגרים ומהדקים.
  5. את הקישוט עושים בעזרת צבת דקורטיבי (מיוחד למעמולים) לאורך ולרוחב המעמול. מניחים בתבנית משומנת או על גבי נייר אפייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה ביותר.
  7. מצננים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים או מאחסנים.

 

חזרה