שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חרוש עם שקדים לבנים ומוצרלה / שף עדווי, מלון "גולדן קראון" בנצרת

החרוש הוא למעשה מלון צעיר (בייבי מלון) שנקטף לפני שהוא הופך להיות בשל, צהוב ומתוק. צבעו ירוק כהה, יש לו מרקם בשרני וטעמו העז הוא שילוב של זוקיני ומלפפון. החרוש מתפקד על תקן ירק, וניתן לאכול כשהוא חי, בסלט למשל, או כשהוא מבושל, מטוגן או אפוי. עונת החרוש היא מתחילת יוני ועד סוף יולי. אפשר להשיגו בשווקים השונים, בעיקר בצפון הארץ.


חומרים (4 מנות)
200 גרם חרוש (בייבי מלון), חתוך לרצועות
100 גרם זיתים שחורים, חתוכים לטבעות
150 גרם שקדים לבנים
150 גרם גבינת מוצרלה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
50 גרם קוביות גמבה אדומה
מלח
פלפל לבן
שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים עם שמן הזית, המלח והפלפל הלבן, מניחים במקרר לחצי שעה ומגישים.
חזרה