שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות קוקוס של סבתא עליזה / מיכל וקסמן

עוגיות קוקוס פריכות וכשרות לפסח


חומרים (50 מנות)
4 חלבונים מביצים גדולות
8 כפות סוכר
2.5 כוסות קוקוס טחון
אופן ההכנה
  1. מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בתנועות קיפול אל תוך הקצף.
  2. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות על מנת שהעוגיות לא יידבקו.
  3. מעבירים את מסת הקצף והקוקוס לשקית זילוף או לשקית ניילון עבה שבאחת מפינותיה גוזרים פתח גדול יחסית. בעזרת השקית או שק הזילוף יוצרים עיגולים או מגדלים קטנים של קצף קוקוס. שומרים על מרחק של 2 ס"מ לפחות בין העוגיות. הצורה של העוגיות היא לא קריטית ולא צריך לייצר חיילים בתבנית.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות ואופים 15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להשחים. לא לאפות יותר מדי כדי שלא יתייבשו. מוציאים מהתנור, מקררים את העוגיות על גבי רשת אפיה ושומרים בצנצנת סגורה.
חזרה