שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שוקולד עם נצנצים של מירי / מיכל וקסמן

עוגיות פריכות טעימות ומנצנצות שמתאימות גם בפסח


חומרים (30 מנות)
360 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
3 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס (70 גרם) חמאה מומסת
1 כוס אבקת שקדים (שקדים טחונים)
1 כף דבש
1 כפית אבקת קקאו
קורט מלח
1 כוס סוכר לציפוי העוגיות
אופן ההכנה
  1. ממלאים מעט מים בסיר לא גדול ומביאים לרתיחה. מניחים מעל הסיר קערה חסינת חום ושוברים לתוכה את קוביות השוקולד. ממיסים את השוקלד מעל אדי המים. מניחים בצד להתקרר מעט.
  2. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים דבש ומערבבים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מוסיפים שקדים, אבקת קקאו ומלח ומערבבים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לכמה שעות עד שהתערובת מתייצבת ואפשר לגלגל ממנה גלילים.
  4. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  5. יוצרים מתערובת השוקולד גלילים בקוטר 4-5 ס"מ. מגלגלים את הגלילים בסוכר עד שהם מצופים מכל הצדדים. פורסים כל גליל לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ וטובלים כל פרוסה בסוכר כך שהיא מצופה מכל צדדיה.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את העוגיות המצופות במרחק קטן זו מזו (הן לא מתרחבות כמעט) ואופים 10 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להיסדק. לא לאפות יותר מדי על מנת שלא יתייבשו. מניחים לעוגיות להתקרר ומעבירים לצנצנת. הן יוצאות קראנצ'יות מבחוץ ופאדג'יות, רכות ושוקולדיות מאוד מבפנים. ממכרות!
חזרה