שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט תפוחי אדמה על עלי אנדיב / רותי קינן

סלט תפוחי אדמה עם אפונה המוגש בתוך עלי אנדיב


חומרים (6 מנות)
לסלט:
כ-750 גרם תפוחי אדמה קטנים, רצוי מזן ראט
1 כוס אפונה ירוקה, טרייה או מוקפאת
2 גזרים חתוכים לקוביות
3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית
1 כף מיונז
1 כפית חרדל
2 כפות שמיר קצוץ
מלח, פלפל
להגשה:
2-3 אנדיב
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות עד שהם רכים. מסננים מהמים ומצננים היטב.
  2. מבשלים את הגזר עד שמתרכך. מבשלים את האפונה במי מלח רותחים 2-3 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים מהמים.
  3. חותכים את תפוחי האדמה שהצטננו לפרוסות. מניחים בקערה ומוסיפים את האפונה, הגזר והמלפפונים החמוצים. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
  4. מפרקים את האנדיב לעלים. מניחים כמות של כף בערך מהסלט בתוך כל עלה ומגישים.
חזרה