סלט תפוחי אדמה על עלי אנדיב
/ רותי קינן
סלט תפוחי אדמה עם אפונה המוגש בתוך עלי אנדיב
|
חומרים (6 מנות)
|
לסלט: |
כ-750 גרם תפוחי אדמה קטנים, רצוי מזן ראט |
1 כוס אפונה ירוקה, טרייה או מוקפאת |
2 גזרים חתוכים לקוביות |
3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות |
2 כפות שמן זית |
1 כף מיונז |
1 כפית חרדל |
2 כפות שמיר קצוץ |
מלח, פלפל |
להגשה: |
2-3 אנדיב |
אופן ההכנה |
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות עד שהם רכים. מסננים מהמים ומצננים היטב.
- מבשלים את הגזר עד שמתרכך. מבשלים את האפונה במי מלח רותחים 2-3 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים מהמים.
- חותכים את תפוחי האדמה שהצטננו לפרוסות. מניחים בקערה ומוסיפים את האפונה, הגזר והמלפפונים החמוצים. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
- מפרקים את האנדיב לעלים. מניחים כמות של כף בערך מהסלט בתוך כל עלה ומגישים.
|
חזרה |