שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה Gialla (צהובה) / רינה ש"ג

מנה קלה להכנה וטעימה להפליא.


חומרים
9 עלי לזניה
5-6 כפות רסק להכנת לזניה או כל סוג אחר של רסק עגבניות
2 קופסאות של שימורי תירס
2 קופסאות של טונה בשמן
3 ביצים קשות
כ-4 כפות מיונז
מלח לפי הטעם
300-400 גרם גבינה צהובה חתוכה או מגורדת
אופציה: בצל בינוני חתוך לטבעות
אופן ההכנה
  1. חותכים את הביצים הקשות לקוביות, מוסיפים טונה, תירס, מלח, מיונז ומערבבים.
  2. מכניסים 3 עלי לזניה לסיר עם מים רותחים למשך כ-4 דקות , כך שהעלים יהיו רכים, אך לא יתפוררו.
  3. מניחים את עלי הלזניה בתבנית משומנת היטב, על העלים מניחים שכבה של תערובת תירס-טונה-ביצים. מי שאוהב בצל יכול גם לפזר אותו מעל שכבת המילוי. מניחים מעל עוד שכבה של עלי לזניה ושוב מילוי. מניחים שכבה אחרונה של עלי לזניה ומעליה מורחים רסק עגבניות, מפזרים את הגבינה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
חזרה