שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'יקן רול

מחפשים משהו חדש לעשות עם חזה עוף? רוצים שהילדים יאכלו ירקות ותוהים איפה אפשר להחביא אותם? הנה רעיון, מלאו את חזה העוף בירקות, גלגלו, טגנו במחבת ויש לכם צ'יקן רול עסיסי.


חומרים (4 מנות)
4 חזות עוף, נקיים ופרוסים דק
למילוי:
בצל בינוני, חתוך לרצועות
2 שיני שום, כתושות
תפוח אדמה מבושל, חתוך לקוביות קטנות
גזר מבושל, חתוך לקוביות
אפשר להוסיף גם רצועות פלפל אדום, קוביות בטטה וקוביות קישואים, לשיקולכם
לטיגון:
1 כפית רוטב סויה
1 כף סילאן
שמן זית
אופן ההכנה
  1. המלית: במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כ-3-4 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והגזר ומטגנים עד להזהבה. מצננים. מערבבים את חומרי המלית בעזרת מזלג ומועכים את קוביות תפוח האדמה והגזר עד לקבלת תערובת לא חלקה, אך מוצקה.
  2. חזה עוף ממולא: פורסים חזה עוף על ניילון נצמד, מניחים בקצה הקרוב אליכם חלק מהמלית ומגלגלים בעזרת הניילון הנצמד את העוף עד שנוצרת רולדה אחידה של עוף העוטף את המלית. אם קצוות העוף לא נדבקים זה לזה, אפשר למרוח מעט סילאן ולהדק היטב. מכניסים למקרר למשך כ-20 דקות.
  3. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הסויה ואת הסילאן ומערבבים עד שנוצר נוזל אחיד. מסירים את הניילון הנצמד ומניחים כל רולדה במחבת ומטגנים מכל צד, על אש נמוכה, למשך כ-15-20 דקות כשבכל פעם מזליפים מתערובת הסויה והסילאן על העוף, אם יש צורך, מוסיפים עוד סילאן. אם אתם חוששים שהרולדה תתפרק, אפשר להשתמש בקיסם כדי להדק את העוף.
  4. פורסים את הרולדה ומגישים.
  5. גיוון: אפשר לעטוף את העוף בשכבה של רצועות חזה אווז או רוסטביף.
חזרה