|
|
|
|
מאפין אנטי פסטי וגבינות של שלי
/ מרב ברזילי
|
חומרים (6 מנות)
|
2 זוקיני, פרוסים לפרוסות |
2 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות |
2 פלפל צהובים, פרוסים לרצועות |
2 גזרים, פרוסים לפרוסות |
2 בצלים, פרוסים דק וצלויים במחבת עם שמן זית |
3 ביצים |
1 כוס יוגורט |
200 גרם פטה עיזים |
1 כוס קמח מלא |
3 כפות שומשום שחור (אפשר זרעי פשתן, שומשום מלא או גרעינים אהובים אחרים- דלעת, חמניות) |
2 כפות שמן זית |
כפית מלח |
קורט פלפל שחור |
2 ענפי רוזמרין |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל ירקות האנטיפסטי בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור וענפי רוזמרין. מעבירים לתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות לכ-20 דקות עד שהירקות יתרככו מעט.
- מעבירים את כל הירקות בתוספת הבצל המאודה לקערה, מוסיפים ביצים, גבינה, יוגורט וקמח ומערבבים היטב.
- מעבירים את העיסה לתבנית מאפינים משומנת היטב, ממלאים כל שקע בתבנית עד לסוף השוליים ומפזרים מעל שומשום שחור.
- אופים בתנור המחומם (200 מעלות) כ-15-20 דקות עד שהמאפינים מוכנים ושחומים.
אופציה טבעונית ובריאה למי שמעדיף לוותר על הגבינות: מחליפים את היוגורט והגבינות ב-250 גרם טופו טבעי, את הביצים ב-1/2 כוס פשתן מושרה במים טחון למחית חלקה.
| חזרה | | |