לזנייטה ברוטב שמנת אדום
/ משה בראל
אל הרוטב מצטרפים גבינת פרמזן ועגבניות שרי צלויות.
|
חומרים (-1 מנות)
|
1/2 ק"ג לזנייטה טריה |
1/2 חבילה (כ-1/2 ק"ג) עגבניות שרי |
כפית תימין יבש או עלים מ-4 ענפי תימין טרי |
כף סוכר |
1/2 כפית מלח גס |
2 כפות שמן זית |
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה |
50 גרם פרמזן מגורר |
אופן ההכנה |
- חוצים את עגבניות השרי, מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, סוכר, תימין, מלח גס.
- משטחים את העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את העגבניות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כשעה.
- מחממים בסיר שמנת מתוקה, מוסיפים פרמזן מגורר ואת העגבניות הצלויות. מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד מעט מלח אם צריך. מבשלים יחד כ-2-3 דקות.
- מבשלים את הלזנייטה במים רותחים עם כפית מלח במשך כשתי דקות, מסננים ומעבירים לרוטב.
- מערבבים יחד ומגישים.
|
חזרה |