שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזנייטה ברוטב שמנת אדום / משה בראל

אל הרוטב מצטרפים גבינת פרמזן ועגבניות שרי צלויות.


חומרים (-1 מנות)
1/2 ק"ג לזנייטה טריה
1/2 חבילה (כ-1/2 ק"ג) עגבניות שרי
כפית תימין יבש או עלים מ-4 ענפי תימין טרי
כף סוכר
1/2 כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם פרמזן מגורר
אופן ההכנה
  1. חוצים את עגבניות השרי, מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, סוכר, תימין, מלח גס.
  2. משטחים את העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את העגבניות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כשעה.
  3. מחממים בסיר שמנת מתוקה, מוסיפים פרמזן מגורר ואת העגבניות הצלויות. מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד מעט מלח אם צריך. מבשלים יחד כ-2-3 דקות.
  4. מבשלים את הלזנייטה במים רותחים עם כפית מלח במשך כשתי דקות, מסננים ומעבירים לרוטב.
  5. מערבבים יחד ומגישים.
חזרה