שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלפוטי / רפי אהרונוביץ'

העוגה המועדפת עלי - גרסה פשוטה לקלפוטי.


חומרים
2 חבילות דובדבנים טריים מגולענים
1/2 כוס שרי הרינג
2 ביצים
2 חלמונים
1 מכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח
אופן ההכנה
  1. משרים את הדובדבנים המגולענים בשרי הרינג ללילה. מסננים ושומרים את הנוזל. מניחים את הדובדבנים בכלי חסין חום.
  2. טורפים את כל החומרים מלבד החלב, הקמח והשמנת, וכשהתערובת אחידה, מוסיפים גם אותם.
  3. שופכים את התערובת על הדובדבנים, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
  4. מחממים את נוזל ההשריה ומטפטפים מלמעלה.
חזרה