קלפוטי
/ רפי אהרונוביץ'
העוגה המועדפת עלי - גרסה פשוטה לקלפוטי.
|
חומרים
|
2 חבילות דובדבנים טריים מגולענים |
1/2 כוס שרי הרינג |
2 ביצים |
2 חלמונים |
1 מכל שמנת מתוקה |
1 כוס חלב |
1 כוס סוכר |
1/2 כוס קמח תופח |
אופן ההכנה |
- משרים את הדובדבנים המגולענים בשרי הרינג ללילה. מסננים ושומרים את הנוזל. מניחים את הדובדבנים בכלי חסין חום.
- טורפים את כל החומרים מלבד החלב, הקמח והשמנת, וכשהתערובת אחידה, מוסיפים גם אותם.
- שופכים את התערובת על הדובדבנים, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
- מחממים את נוזל ההשריה ומטפטפים מלמעלה.
|
חזרה |