קציצות טלה ברוטב עשבי תיבול ולימון פרסי
/ בני לוי
מתכון בניחוח פרסי המשלב את בשר הטלה עם טעמם של עשבי התיבול וחמצמצותו של הלימון.
|
חומרים
|
לקציצות: |
500 גרם בשר טלה טחון |
4 שיני שום קצוצות |
1 ביצה |
1 בצל בינוני קצוץ דק |
4 כפות פירורי לחם |
מלח ופלפל |
לרוטב: |
1/4 כוס שמן זית |
5 שיני שום פרוסות |
2 בצלים פרוסים |
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים |
1/2 כוס עלי שמיר קצוצים |
1/4 כוס עלי נענע קצוצים |
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים |
3 כוסות ציר עוף או מים |
1 כפית כורכום |
1/4 כפית כמון |
מלח ופלפל |
2 לימונים פרסיים |
אופן ההכנה |
- הקציצות: מערבבים את כל החומרים ליצירת הקציצות לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה לנוח במקרר כחצי שעה.
- הרוטב: בסיר מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית עד להזהבתם. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים אותם כ-5 דקות. מוסיפים את הלימון הפרסי, את הציר והתבלינים ומאפשרים לרוטב לרתוח.
- לאחר כ-20 דקות בישול של הרוטב מכניסים את הקציצות שתיים-שתיים על מנת לשמור על טמפרטורת הרוטב.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.
|
חזרה |