שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות טלה ברוטב עשבי תיבול ולימון פרסי / בני לוי

מתכון בניחוח פרסי המשלב את בשר הטלה עם טעמם של עשבי התיבול וחמצמצותו של הלימון.


חומרים
לקציצות:
500 גרם בשר טלה טחון
4 שיני שום קצוצות
1 ביצה
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות
2 בצלים פרוסים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס עלי שמיר קצוצים
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
3 כוסות ציר עוף או מים
1 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל
2 לימונים פרסיים
אופן ההכנה
  1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים ליצירת הקציצות לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה לנוח במקרר כחצי שעה.
  2. הרוטב: בסיר מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית עד להזהבתם. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים אותם כ-5 דקות. מוסיפים את הלימון הפרסי, את הציר והתבלינים ומאפשרים לרוטב לרתוח.
  3. לאחר כ-20 דקות בישול של הרוטב מכניסים את הקציצות שתיים-שתיים על מנת לשמור על טמפרטורת הרוטב.
  4. מומלץ להגיש עם אורז לבן.
חזרה