שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות בקר ברוטב שעועית אפויה / בני לוי

מתכון בהשפעה אמריקנית שמשלב שני סוסים מנצחים: שעועית אפויה ברוטב עגבניות וכמובן קציצות.


חומרים
לקציצות:
500 גרם בשר צוואר טחון
1 בצל בינוני מגורר וסחוט באמצעות הידיים
3 שיני שום קצוצות/כתושות
1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
לרוטב:
2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה לילה במים
1 בצל בינוני קצוץ
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
2 ענפי טימין
1/2 ליטר ציר בקר
1 כוס מים
מלח ופלפל
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
  1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים ליצירת הקציצות לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה לנוח כחצי שעה במקרר.
  2. הרוטב: בסיר (שיכול אחר כך להיכנס לתנור) מטגנים את הבצל והתימין בשמן הזית עד להזהבתו של הבצל. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את הציר, את המים ואת השעועית ומתבלים. מביאים לרתיחה.
  3. מכניסים את הקציצות שתיים-שתיים לתוך הרוטב, לסיום מכניסים את הסיר לתנור ל-90 דקות מכוסה בטמפרטורה של 140 מעלות.
חזרה