שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי תותים וקצפת כשר לפסח / חן שוקרון

עוגת פאי תותים כשרה לפסח (לאוכלי קטניות), שיוצא טעים להפליא, עדין וקליל ואפילו לא מורכב מידי להכנה.


חומרים
לבסיס:
250 גרם עוגיות יין של פסח טחונות דק
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים דק
2 כפות סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
3 כוסות תותים נקיים מעוקץ ופרוסים לפרוסות דקות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור מנופה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מיץ חמוציות (אפשר להמיר ב-1/2 כוס מים וכף מיץ לימון)
לציפוי ועיטור:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר מנופה
1 כוס תותים קצוצים לקוביות קטנות
2-3 תותים שלמים לקישוט
אופן ההכנה
  1. הכנת הבסיס: בקערה מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, השקדים הטחונים, הסוכר והחמאה המומסת לתערובת לחה.
  2. משטחים את תערובת העוגיות בתבנית (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ) בשוליים ובדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  4. המלית: בסיר קטן על להבה בינונית מבשלים יחד את הסוכר, מיץ החמוציות, 2 כוסות פרוסות תותים, קורנפלור ומלח. תוך כדי שמביאים לרתיחה, מועכים בעזרת ממחה את התותים. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים עוד דקה או שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה או כף עץ, עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות.
  5. יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים לקירור למשך 4 שעות עד לילה שלם.
  6. ציפוי ועיטור: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת רכה. מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים ריקים של כ-2 ס"מ.
  7. קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים בשוליים הריקים. מקשטים במרכז הפאי עם תותים שלמים.
  8. הפאי נשמר בקירור עוד יום-יומיים נוספים.
חזרה