שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות ממולאות ברוטב קרם קשיו / תום סיוון

מתאבן זה מחוסל תמיד במהירות. הטעם העשיר של הפטריות משתלב עם המרקם של קרם הקשיו ויוצר שילוב מפתיע. המנה קלה מאוד להכנה אבל יוצרת מראה מרשים ומושקע. בזכות הקשיו המנה אמנם שמנה כאילו היתה מוקרמת בחמאה, אבל השומן הצמחי בריא יותר ותורם לנו מסגולותיו הרבות של הקשיו, שעוזר להורדת כולסטרול ולחץ דם ונחשב כבריא מאוד ללב.


חומרים (6 מנות)
2 סלסלות פטריות שמפיניון בינוניות (כ-16 פטריות)
1/4 חבילה עירית (כ-20 גבעולים)
בצל בינוני
200 גרם קשיו טחון דק, לא קלוי ולא מומלח
שמן זית
מלח ופלפל
2 שיני שום - רק לאוהבי ולאוהבות השום
אופן ההכנה
  1. מפרידים את הפטריות מרגליהן. את הרגליים מנקים וקוצצים. אם יש פטריות קטנות מאוד או לא יפות, קוצצים גם אותן.
  2. את ראשי הפטריות מסדרים בתבנית כשקערותיהן כלפי מעלה.
  3. קוצצים את הבצל דק מאוד ומטגנים במעט שמן זית. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות וכהות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.
  4. קוצצים את העירית ומוסיפים לפטריות ולבצל.
  5. ממלאים את הפטריות בתערובת המוכנה בעזרת כפית או באצבעות. רצוי להדק ולהוסיף עוד, כך שהפטריה תהיה עמוסת תערובת, אך לא תעלה על גדותיה.
  6. קרם הקשיו: שמים בבלנדר את הקשיו הטחון, שתי כפות שמן זית, כ-1/2 כוס מים, מלח ופלפל. לאוהבי ואוהבות השום, ניתן להוסיף 2 שיני שום כתושות. מערבבים הכל בבלנדר עד לקבלת קרם אחיד וצחור.
  7. יוצקים כף קרם קשיו על כל פטריה ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ-20 דקות.
  8. כדאי להגיש על צלוחיות קטנות, בעיטור עלי עירית
חזרה