|
|
|
|
מרק "חלום הצפרדע"
/ רינה ש"ג
|
חומרים (6 מנות)
|
1.5 ליטר מים |
200-180 גרם חמציצים, חתוכים (אפשר למצוא בסופר) |
3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות |
3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים |
4 ביצים |
מיץ לימון ומלח לפי הטעם |
שמיר |
להגשה (למנה אחת): |
ביצה קשה |
3-2 צנוניות מגורדות |
2-1 מלפפונים מגורדים |
שמנת חמוצה |
אופן ההכנה |
- בסיר עם מים קרים מניחים את התפודים והבצל ומחממים על אש בינונית עד להרתחה, מנמיכים את האש, ממליחים, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עד שהתפודים מוכנים.
- מוסיפים חמציצים ומבשלים עוד 4-5 דקות. מכבים את האש ומתבלים במיץ לימון (אני מוסיפה 3 כפות, אבל זה תלוי בטעמכם) ומערבבים.
- מצננים את המרק, מוסיפים 4 ביצים שנטרפו עד להופעת קצף קל ומערבבים אותם עם המרק. מצננים את המרק במקרר במשך שעה לפחות. מומלץ לתת למרק "לנוח" במקרר 7-8 שעות, כך טעמו יהיה עשיר יותר.
- דקה לפני ההגשה מוסיפים לכל צלחת צנוניות, מלפפון, ביצה קשה ולמי שמעדיף, גם שמנת.
| חזרה | | |