שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק "חלום הצפרדע" / רינה ש"ג


חומרים (6 מנות)
1.5 ליטר מים
200-180 גרם חמציצים, חתוכים (אפשר למצוא בסופר)
3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים
4 ביצים
מיץ לימון ומלח לפי הטעם
שמיר
להגשה (למנה אחת):
ביצה קשה
3-2 צנוניות מגורדות
2-1 מלפפונים מגורדים
שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. בסיר עם מים קרים מניחים את התפודים והבצל ומחממים על אש בינונית עד להרתחה, מנמיכים את האש, ממליחים, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עד שהתפודים מוכנים.
  2. מוסיפים חמציצים ומבשלים עוד 4-5 דקות. מכבים את האש ומתבלים במיץ לימון (אני מוסיפה 3 כפות, אבל זה תלוי בטעמכם) ומערבבים.
  3. מצננים את המרק, מוסיפים 4 ביצים שנטרפו עד להופעת קצף קל ומערבבים אותם עם המרק. מצננים את המרק במקרר במשך שעה לפחות. מומלץ לתת למרק "לנוח" במקרר 7-8 שעות, כך טעמו יהיה עשיר יותר.
  4. דקה לפני ההגשה מוסיפים לכל צלחת צנוניות, מלפפון, ביצה קשה ולמי שמעדיף, גם שמנת.
חזרה