שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות עוף ברוטב עגבניות ואפונה / בני לוי

זה המתכון המנצח בביתי. הילדים שלי אוהבים את הקציצות האלה בצורה מוחלטת, עד שלעתים נדמה לי שזה המתכון האולטימטיבי למשפחה.


חומרים
לקציצות:
500 גרם בשר חזה או פרגית טחון
1 בצל בינוני מגורר בפומפייה וסחוט
3 שיני שום קצוצות
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל לבן
לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
3 עגבניות טריות בשלות ומגוררות בפומפיה
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס אפונת גינה קפואה
1/2 ליטר ציר עוף
מלח פלפל
אופן ההכנה
  1.  הקציצות: מערבבים את החומרים להכנת הקציצות לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה לנוח כחצי שעה במקרר.
  2. הרוטב: בסיר מטגנים את הבצל והשום עד להזהבתם, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים אותו קלות, מוסיפים את העגבניות, הציר והתבלינים ומבשלים כ-40 דקות.
  3. מכניסים את הקציצות, שתיים-שתיים, לרוטב המבעבע ובסיום הכנסתן מוסיפים את האפונה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
חזרה