קציצות עוף ברוטב עגבניות ואפונה
/ בני לוי
זה המתכון המנצח בביתי. הילדים שלי אוהבים את הקציצות האלה בצורה מוחלטת, עד שלעתים נדמה לי שזה המתכון האולטימטיבי למשפחה.
|
חומרים
|
לקציצות: |
500 גרם בשר חזה או פרגית טחון |
1 בצל בינוני מגורר בפומפייה וסחוט |
3 שיני שום קצוצות |
1 ביצה |
5 כפות פירורי לחם |
מלח ופלפל לבן |
לרוטב: |
2 בצלים בינוניים קצוצים |
4 שיני שום פרוסות |
1/4 כוס שמן זית |
3 עגבניות טריות בשלות ומגוררות בפומפיה |
2 כפות רסק עגבניות |
1 כוס אפונת גינה קפואה |
1/2 ליטר ציר עוף |
מלח פלפל |
אופן ההכנה |
- הקציצות: מערבבים את החומרים להכנת הקציצות לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה לנוח כחצי שעה במקרר.
- הרוטב: בסיר מטגנים את הבצל והשום עד להזהבתם, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים אותו קלות, מוסיפים את העגבניות, הציר והתבלינים ומבשלים כ-40 דקות.
- מכניסים את הקציצות, שתיים-שתיים, לרוטב המבעבע ובסיום הכנסתן מוסיפים את האפונה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
|
חזרה |