שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"קבב" טופו, שיטאקי וגזר על מקל עשב לימון / מרב ברזילי

קציצות צמחוניות על שיפודי למון גראס שמוסיפים ניחוח לימוני נפלא


חומרים
1 שורש ג'ינג'ר קלוף (בגודל אצבע)
5 שיני שום קלופות
1 בצל
תבלינים: מלח, פלפל, סוכר, צ'ילי ופפריקה מתוקה
500 גרם גזר (כחצי שקית), מגורר
1 שורש סלרי, מגורר
חופן פטריות שיטאקי מבושלות וטחונות
300 גרם טופו מגורר
2 כפות שמן שומשום
חופן עשבי תיבול לפי הטעם (סלרי, כוסברה, בזיליקום, פטרוזיליה), קצוצים
1/2 כוס פירורי לחם (עדיף מקמח מלא, אפשר גם לטחון לבד לחם מלא ישן)
לשיפודים:
10 גבעולי עשב לימון
אופן ההכנה
  1. טוחנים במעבד מזון בצל, ג'ינג'ר ושום. מעבירים למחבת ומאדים במעט שמן קנולה עד הזהבה קלה.
  2. מוסיפים את התבלינים בכדי להוציא את הטעמים המתוקים מהבצל.
  3. מוסיפים את הגזר וראש הסלרי, ומאדים במשך כ-30 דקות.
  4. מוסיפים את פטריות השיטאקי הטחונות, את הטופו ושמן השומשום. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן מעט.
  5. מוסיפים עשבי תיבול ופירורי לחם, ומערבבים.
  6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מאורכות ומעצבים אותן סביב מקל עשב לימון.
  7. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות.
חזרה