שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות הודו אדום ברוטב כרוב וחזה אווז מעושן / בני לוי

מתכון המושפע מהמטבח האלזסי - מעין שוקרוט פשוט וטעים לכל המשפחה.


חומרים
לקציצות:
500 גרם הודו אדום (נקבה) טחון
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם
1/4 כפית קימל טחון
מלח ופלפל לבן
לרוטב:
250 גרם חזה אווז חתוך לקוביות קטנות (1/2X1/2 ס"מ
4 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות כרוב טרי קצוץ
1/2 כוס כרוב כבוש
1/2 ליטר ציר עוף
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1.  הקציצות: מערבבים את החומרים ליצירת הקציצות לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה לנוח כ-חצי שעה במקרר.
  2. הרוטב: מטגנים את חזה האווז והשום על אש נמוכה עד שחזה האווז משחים. מוסיפים את הכרוב הטרי ואת הכרוב הכבוש, מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים את הציר והפטרוזיליה, מתבלים (ללא מלח! יש בחזה אווז ובכרוב הכבוש מספיק) ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הקציצות שתיים-שתיים ומבשלים כ-20 דקות לאחר הקציצה האחרונה.
חזרה