קציצות הודו אדום ברוטב כרוב וחזה אווז מעושן
/ בני לוי
מתכון המושפע מהמטבח האלזסי - מעין שוקרוט פשוט וטעים לכל המשפחה.
|
חומרים
|
לקציצות: |
500 גרם הודו אדום (נקבה) טחון |
1 בצל בינוני קצוץ |
3 שיני שום קצוצות |
1 ביצה |
4 כפות פירורי לחם |
1/4 כפית קימל טחון |
מלח ופלפל לבן |
לרוטב: |
250 גרם חזה אווז חתוך לקוביות קטנות (1/2X1/2 ס"מ |
4 שיני שום פרוסות |
1/4 כוס שמן זית |
2 כוסות כרוב טרי קצוץ |
1/2 כוס כרוב כבוש |
1/2 ליטר ציר עוף |
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה |
פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- הקציצות: מערבבים את החומרים ליצירת הקציצות לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה לנוח כ-חצי שעה במקרר.
- הרוטב: מטגנים את חזה האווז והשום על אש נמוכה עד שחזה האווז משחים. מוסיפים את הכרוב הטרי ואת הכרוב הכבוש, מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את הציר והפטרוזיליה, מתבלים (ללא מלח! יש בחזה אווז ובכרוב הכבוש מספיק) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות שתיים-שתיים ומבשלים כ-20 דקות לאחר הקציצה האחרונה.
|
חזרה |