שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה עם שני סוגי סלמון / רפי אהרונוביץ'

אופציה מוצלחת לארוחת חג השבועות.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג סלמון טרי, ללא עור, חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ
200 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות דקות
2 בצלים סגולים, קצוצים דק מאוד
2 שיני שום, כתושות
6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
100 גרם חמאה (חג או לא?)
2-3 כפות שמן זית
1 קופסת שמנת מתוקה
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
1/2 כוס חלב
500 גרם פסטה (אני השתמשתי ב-festonati מס' 22 של Dececco, התחלתי לחבב אותה בזמן האחרון)
מלח ופלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
אופן ההכנה
  1. הכי חשוב באופן ההכנה הוא טיגון קל מאוד של הסלמון, משום שהוא עובר גם בישול קצר אחר כך ואין דבר מעצבן יותר מסלמון טרי מבושל יתר על המידה: מתבלים את קוביות הסלמון במלח, פלפל ופפריקה ומניחים בצד.
  2. בשמן זית וחמאה מזהיבים את הבצל הסגול, מוסיפים את השום, קוביות הסלמון ומחצית מרצועות הסלמון המעושן. בוחשים בעדינות כ-2 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה, חלב וחרדל, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות.
  3. במקביל מבשלים ומסננים את הפסטה.
  4. מניחים בכל צלחת פסטה מבושלת ועליה כף גדושה של הרוטב. מקשטים בבצל ירוק ובשארית רצועות הסלמון.

 

חזרה