שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה פורל בהגשה מיוחדת / אפרת ליבפרוינד


חומרים (8 מנות)
8 פרוסות פילה פורל (4 דגים, עדיף קטנים)
3 כפות שמן זית או שמן קנולה
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
2 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. לפני חיתוך הדגים מקפיאים אותם חצי שעה. חותכים כל פילה לשניים לאורכו.
  2. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומשרים בו את רצועות הפילה כחצי שעה (עד 24 שעות).
  3. לוקחים תבנית עם שקעים ומסדרים רצועת פילה סביב דפנות השקע שבתבנית, וממשיכים ברצועה נוספת, למילוי כל השקע.
  4. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד השחמה נאה.
  5. טיפ: להגשה נאה וצבעונית, מכינים סלט קטן מעלי כוסברה ופלפלון חריף חתוך לרצועות דקיקות. מתבלים את הסלט במעט שמן זית ומלח ומניחים תלולית קטנה של סלט על הדג האפוי.

 

חזרה