|
|
|
|
פילה פורל בהגשה מיוחדת
/ אפרת ליבפרוינד
|
חומרים (8 מנות)
|
8 פרוסות פילה פורל (4 דגים, עדיף קטנים) |
3 כפות שמן זית או שמן קנולה |
3 שיני שום כתושות |
1 כפית פפריקה |
2 כפות רוטב סויה |
1 כף דבש |
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ |
1/4 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- לפני חיתוך הדגים מקפיאים אותם חצי שעה. חותכים כל פילה לשניים לאורכו.
- מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומשרים בו את רצועות הפילה כחצי שעה (עד 24 שעות).
- לוקחים תבנית עם שקעים ומסדרים רצועת פילה סביב דפנות השקע שבתבנית, וממשיכים ברצועה נוספת, למילוי כל השקע.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד השחמה נאה.
- טיפ: להגשה נאה וצבעונית, מכינים סלט קטן מעלי כוסברה ופלפלון חריף חתוך לרצועות דקיקות. מתבלים את הסלט במעט שמן זית ומלח ומניחים תלולית קטנה של סלט על הדג האפוי.
| חזרה | | |