שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חסה, בטטות ותפוחי עץ / אפרת ליבפרוינד

סלט נפלא מנוקד בקוביות בטטה! הן משתלבות נהדר עם שאר רכיבי הסלט המעניינים, שכל אחד מהם תורם טעם, צבע ובריאות.


חומרים (8 מנות)
1 ראש חסה או חבילת עלי בייבי
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1 תפוח עץ אדום
1/2 בצל סגול
חופן גרגירי רימון
50 גרם אגוזי קשיו מסוכרים
לרוטב:
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות דבש
2 כפות חומץ
2 כפות תרכיז רימונים - לבחירה
1 כף חרדל
2 שיני שום כתושות
קורט מלח
קורט פלפל שחור
5 כפות שמן זית
5 כפות שמן קנולה
2 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה
  1. הסלט: את קוביות הבטטה מקפיצים במחבת עם השמן והמלח לריכוך חלקי. מצננים מעט ומעבירים לקערה.
  2. את החסה קורעים לרצועות גסות, את התפוח חותכים לרצועות אורך דקיקות, ואת הבצל - לטבעות דקיקות. מעבירים הכול לקערה. מוסיפים את הרימון ואת הקשיו.
  3. הרוטב: מערבלים את כל רכיבי הרוטב בבלנדר מקל ויוצקים על הסלט סמוך להגשה.

 

חזרה