סלט חסה, בטטות ותפוחי עץ
/ אפרת ליבפרוינד
סלט נפלא מנוקד בקוביות בטטה! הן משתלבות נהדר עם שאר רכיבי הסלט המעניינים, שכל אחד מהם תורם טעם, צבע ובריאות.
|
חומרים (8 מנות)
|
1 ראש חסה או חבילת עלי בייבי |
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות |
2 כפות שמן |
1/2 כפית מלח |
1 תפוח עץ אדום |
1/2 בצל סגול |
חופן גרגירי רימון |
50 גרם אגוזי קשיו מסוכרים |
לרוטב: |
1/2 כוס מיץ תפוזים |
2 כפות דבש |
2 כפות חומץ |
2 כפות תרכיז רימונים - לבחירה |
1 כף חרדל |
2 שיני שום כתושות |
קורט מלח |
קורט פלפל שחור |
5 כפות שמן זית |
5 כפות שמן קנולה |
2 כפות סוכר דמררה |
אופן ההכנה |
- הסלט: את קוביות הבטטה מקפיצים במחבת עם השמן והמלח לריכוך חלקי. מצננים מעט ומעבירים לקערה.
- את החסה קורעים לרצועות גסות, את התפוח חותכים לרצועות אורך דקיקות, ואת הבצל - לטבעות דקיקות. מעבירים הכול לקערה. מוסיפים את הרימון ואת הקשיו.
- הרוטב: מערבלים את כל רכיבי הרוטב בבלנדר מקל ויוצקים על הסלט סמוך להגשה.
|
חזרה |