שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שניצל ממולא בשר וירקות / חגי אברהמי


חומרים (8 מנות)
4 פרפרי חזה עוף (8 שניצלים)
400 גרם בשר טחון
2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות/מגוררים
2 גזרים, מגוררים
1 בצל סגול קטן, קצוץ ומטוגן עד להזהבה
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
מלח ופלפל
4 ביצים
1 כף חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
1/2 ק"ג פירורי לחם
200 גרם שומשום
200 גרם קמח
אופן ההכנה
  1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה, מוסיפים את יתרת הירקות, מפוררים פנימה את הבשר ומטגנים 3-4 דקות, ממשיכים לפורר תוך כדי הטיגון, ומתבלים.
  2. יוצרים בכיס בחזות העוף וממלאים בתערובת הבשר. סוגרים ומהדקים.
  3. מערבבים בקערה את הביצים, החרדל והשום עם מלח ופלפל.
  4. בקערה שנייה מערבבים פירורים ושומשום.
  5. מצפים את השניצלים בטכניקת "יד יבשה-יד רטובה": בקמח, בביצים ובפירורי הלחם, וחוזרים שנית בביצים ובפירורי הלחם לקבלת ציפוי כפול.
  6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט שמן זית. צולים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות.
  7. כשהשניצלים מוכנים, חוצים/פורסים ומגישים.

חזרה