|
|
|
|
שניצל ממולא בשר וירקות
/ חגי אברהמי
|
חומרים (8 מנות)
|
4 פרפרי חזה עוף (8 שניצלים) |
400 גרם בשר טחון |
2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות/מגוררים |
2 גזרים, מגוררים |
1 בצל סגול קטן, קצוץ ומטוגן עד להזהבה |
2 כפיות פפריקה מתוקה |
2 כפיות פפריקה חריפה |
מלח ופלפל |
4 ביצים |
1 כף חרדל דיז'ון |
2 שיני שום כתושות |
1/2 ק"ג פירורי לחם |
200 גרם שומשום |
200 גרם קמח |
אופן ההכנה |
- מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה, מוסיפים את יתרת הירקות, מפוררים פנימה את הבשר ומטגנים 3-4 דקות, ממשיכים לפורר תוך כדי הטיגון, ומתבלים.
- יוצרים בכיס בחזות העוף וממלאים בתערובת הבשר. סוגרים ומהדקים.
- מערבבים בקערה את הביצים, החרדל והשום עם מלח ופלפל.
- בקערה שנייה מערבבים פירורים ושומשום.
- מצפים את השניצלים בטכניקת "יד יבשה-יד רטובה": בקמח, בביצים ובפירורי הלחם, וחוזרים שנית בביצים ובפירורי הלחם לקבלת ציפוי כפול.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט שמן זית. צולים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות.
- כשהשניצלים מוכנים, חוצים/פורסים ומגישים.
| חזרה | | |