שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה שקדים עם קרם מסקרפונה וקולי תותים / ניר צוק


חומרים
למאפה שקדים:
200 גרם חמאה
120 גרם שוקולד לבן
3 (180 גרם) ביצים M
1/4 2 כוסות + 2 כפות (320 גרם) סוכר
3/4 כוס + כף + כפית גדושה (115) גרם קמח
כ-1/2 1 כוסות (200 גרם) אבקת שקדים
110 גרם שקדים פרוסים
30 גרם חמוציות
קורט מלח
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית אבקת אפייה
למוס מסקרפונה:
360 גרם שוקולד לבן
340 גרם מסקרפונה
70 גרם סוכר
20 מ"ל מים
3 חלמונים
350 מ"ל שמנת מתוקה
לקולי תות שדה או כל פרי רך אחר:
185 גרם תותים, חתוכים לחצי
60 גרם סוכר
10 גרם מיץ לימון
1/4 כפית קינמון
כפית בלסמי
אופן ההכנה
  1. מאפה שקדים: ממיסים יחד את החמאה והשוקולד הלבן במיקרוגל או על בן-מארי.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר יחד במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
  3. מקפלים את תערובת הביצים לתוך השוקולד.
  4. לתוך תערובת השוקולד והביצים מקפלים קמח, שקדים, חמוציות, מלח, קינמון, אגוז מוסקט ואבקת אפייה, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-20 דקות. מצננים וקורצים צורות שונות.
  6. מוס מסקרפונה: ממיסים יחד על בן מארי את השוקולד והמסקרפונה.
  7. בבן מארי מערבבים יחד סוכר, מים ו-3 חלמונים, טורפים עד להמסת הסוכר ומעבירים למיקסר למהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב ודביק.
  8. מקפלים את תערובת הביצים למסת השוקולד.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף לא יציב ומקפלים למסה. מעבירים למקרר לייצוב המוס.
  10. קולי תות שדה: מבשלים את כל המרכיבים יחד על להבה קטנה כ-20 דקות, טוחנים ומקררים.
  11. בניית המנה: בצלחת גדולה מסדרים את הדיסקיות של מאפה השקדים, יוצקים כף גדולה ממוס המסקרפונה ולבסוף מזלפים קולי תות.

חזרה