|
|
|
|
מאפה שקדים עם קרם מסקרפונה וקולי תותים
/ ניר צוק
|
חומרים
|
למאפה שקדים: |
200 גרם חמאה |
120 גרם שוקולד לבן |
3 (180 גרם) ביצים M |
1/4 2 כוסות + 2 כפות (320 גרם) סוכר |
3/4 כוס + כף + כפית גדושה (115) גרם קמח |
כ-1/2 1 כוסות (200 גרם) אבקת שקדים |
110 גרם שקדים פרוסים |
30 גרם חמוציות |
קורט מלח |
קורט קינמון |
קורט אגוז מוסקט |
1/2 כפית אבקת אפייה |
למוס מסקרפונה: |
360 גרם שוקולד לבן |
340 גרם מסקרפונה |
70 גרם סוכר |
20 מ"ל מים |
3 חלמונים |
350 מ"ל שמנת מתוקה |
לקולי תות שדה או כל פרי רך אחר: |
185 גרם תותים, חתוכים לחצי |
60 גרם סוכר |
10 גרם מיץ לימון |
1/4 כפית קינמון |
כפית בלסמי |
אופן ההכנה |
- מאפה שקדים: ממיסים יחד את החמאה והשוקולד הלבן במיקרוגל או על בן-מארי.
- מקציפים את הביצים והסוכר יחד במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
- מקפלים את תערובת הביצים לתוך השוקולד.
- לתוך תערובת השוקולד והביצים מקפלים קמח, שקדים, חמוציות, מלח, קינמון, אגוז מוסקט ואבקת אפייה, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-20 דקות. מצננים וקורצים צורות שונות.
- מוס מסקרפונה: ממיסים יחד על בן מארי את השוקולד והמסקרפונה.
- בבן מארי מערבבים יחד סוכר, מים ו-3 חלמונים, טורפים עד להמסת הסוכר ומעבירים למיקסר למהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב ודביק.
- מקפלים את תערובת הביצים למסת השוקולד.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצף לא יציב ומקפלים למסה. מעבירים למקרר לייצוב המוס.
- קולי תות שדה: מבשלים את כל המרכיבים יחד על להבה קטנה כ-20 דקות, טוחנים ומקררים.
- בניית המנה: בצלחת גדולה מסדרים את הדיסקיות של מאפה השקדים, יוצקים כף גדולה ממוס המסקרפונה ולבסוף מזלפים קולי תות.
| חזרה | | |