|
|
|
|
שטרודל בצק עלים בפלפלים וגבינה בולגרית
/ תנובה
|
חומרים (8 מנות)
|
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה |
2 בצלים, חתוכים לרצועות |
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות |
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות |
2/3 גביע (כ-160 גרם) גבינה בולגרית, מפוררת |
1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן |
1/4 כפית פלפל לבן |
1/2 חבילה (450 גרם) בצק עלים, מופשר |
להברשה: |
1 ביצה טרופה מעורבבת עם 2 כפות מים |
אופן ההכנה |
- ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים כ-2-3 דקות. מצננים. מוסיפים למחבת את הגבינה הבולגרית ופתיתי הפרמזן, מתבלים בפלפל לבן ומערבבים בעדינות.
- על משטח עבודה פורשים את בצק העלים וחותכים 2 מלבנים בגודל 15X20 ס"מ.
- בעזרת כף מניחים לאורך הבצק את המילוי ומשאירים שוליים באורך 2 ס"מ. מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים. שוזרים את שני הגלילים לצמה ומניחים בתבנית.
- מברישים בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות כ-50 דקות, עד להזהבה.
| חזרה | | |