שלח להדפסה  
שבועות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פחזניות גבינה מלוחות (גוז'ר) / יולה זובריצקי


חומרים (35 מנות)
לפחזניות:
1 כוס חלב
1 חבילה (100 גרם) חמאה
כ-1 כוס (120 גרם) קמח לבן
4 ביצים M
100 גרם גבינת פרמזן או גרוייר מגוררת דק מאוד
קורט מלח
לקרם הרוקפור:
150 גרם גבינת רוקפור
1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5%
1/2 גביע (125 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
לאגסים המבושלים:
3 אגסים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (125 מ"ל) מים
1 כוס יין אדום מתוק
לגיוון: מקל קינמון
לאגוזים הקלויים:
1 כוס (100 גרם) חצאי אגוזי מלך
1/2 כוס (125 מ"ל) מים רותחים
1 כף (20 גרם) מלח
אופן ההכנה
  1. פחזניות: מחממים בסיר חלב, חמאה ומלח. מערבבים מדי פעם בכף עץ עד להמסת החמאה.
  2. מנמיכים את האש. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שנוצר כדור בצק שנפרד מן הדפנות.
  3.  מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ובוחשים בעזרת הגיטרה (צורת K) עד שהסצק מצטנן וחמים למגע יד, לא חם מדי.
  4. מוסיפים את הביצים אחת-אחת (רק לאחר שהביצה נבלעת בבצק, מוסיפים עוד ביצה).
  5. מעבירים את המסה לשק זילוף (לפחזניות קטנות - צנתר מספר 10) ומזלפים כדורים במרווח 2 ס"מ אחד מהשני (הפחזניות תופחות מאוד באפייה). במידה ואין שק זילוף, ניתן ליצור כדורים בעזרת 2 כפיות טבולות במים. אם לאחר הזילוף, נוצר "שפיץ" משטחים אותו בעזרת אצבע טבולה במים
  6. .אופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות. אין לפתוח את התנור במשך כל האפייה ויש להשאירו סגור 15 דקות אחרי כיבוי התנור. פתיחת התנור תגרום לקריסת הפחזניות ולהידבקות.
  7. קרם רוקפור: מגרדים את הגבינה בפומפייה דקה.
  8. בקערת מיקסר מערבבים, בעזרת הגיטרה (צורת K), את 3 סוגי הגבינה. ניתן לקפל ידנית בעזרת מרית.
  9.  מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומקררים. במידה ואין שק זילוף, מעבירים לצינון בקופסא סגורה.
  10. אגסים מבושלים: מקלפים את האגסים, חוצים ומנקים את הליבה (הכי קל בעזרת כף פריזיאן).
  11.  מניחים בסיר את האגסים, הסוכר, המים והיין ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה עד שהאגסים מתרככים מעט. במהלך הבישול הופכם את האגסים על מנת שיספגו היטב את הנוזלים.
  12.  מסננים את המים ומקררים (ניתן להשתמש ביין המבושל כבסיס לסנגריה).
  13.  חותכים את חצאי האגסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ וכל פרוסה חותכים ל-2.
  14. אגוזים קלויים: מערבבים את המים הרותחים והמלח.
  15. טובלים את האגוזים במי המלח ומסננים.
  16.  קולים את האגוזים כ-10 דקות בטמפ' של 150 מעלות. מערבבים את האגוזים במהלך הקלייה, עד שהם מתייבשים לחלוטין. קוצצים את האגוזים.
  17.  הרכבת המנה: חוצים את הפחזנית (לא עד הסוף, משאירים קצה מחובר), מזליפים מעט קרם רוקפור, ומעל מניחים פיסת אגס. מעל פיסת האגס, מזליפים עוד קרם רוקפור (במידה ואין שק זילוף ניתן להשתמש בכפית) ומוסיפים חתיכת אגוז. על כיפת הפחזנית מזליפים טיפת קרם גבינה ומדביקים מחצית אגוז קלוי
חזרה