שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם ריקוטה בתוספת גריסיני תבלינים וג'לי ירקות / יולה זובריצקי


חומרים
לקרם הריקוטה:
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה (בטמפ' החדר, מסוננת מנוזלים)
1/52 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה ללא סוכר, רצוי 32%
1 כפית (7 גרם) מלח
לגיוון: שן שום קצוצה דק מאוד
למקלות גריסיני (כ-50 מקלות גריסיני קצרים):
1/2 1 כוסות + 3 כפות (250 גרם) קמח לבן (ניתן להחליף חצי מכמות הקמח, בקמח מלא)
1/4 קוביה או 1/2 1 כפות גדושות משקית (12.5 גרם) שמרים טריים
1/2 כוס (125 מ"ל) מים פושרים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
1 כף מחוקה (15 גרם) מלח
1/2 כוס עלי רוזמרין טריים קצוצים דק
תערובת תבלינים שמכילה סה"כ 5 כפיות מתוך התבלינים הבאים: אבקת שום, צ'ילי גרוס, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כמון, אורגנו יבש, בזיליקום יבש, אבקת ג'ינג'ר, סומאק. ניתן להוסיף לבצק קצח או שומשום, או יותר תבלינים אם אוהבים טעמים חזקים
לג'לי בזיליקום:
1 כוס עלי בזיליקום דחוסים
1 כף (10 גרם) ג'לטין
4 כפות (60 מ"ל) מים
1/4 כפית מלח
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
לג'לי עגבניות:
3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ עגבניות (ניתן לטחון 3 עגבניות בינוניות, לסנן היטב מקליפות וגרעינים ולהוסיף 1 כף רסק עגבניות ולערבב היטב)
מלח
טבסקו
1 כף (10 גרם) ג'לטין
4 כפות (60 מ"ל) מים
לגיוון: שום כתוש
אופן ההכנה

קרם ריקוטה: מערבבים את גבינת הריקוטה בקערת מיקסר, בעזרת וו גיטרה, עם 1 כפית מלח עד לקבלת מסה קרמית ואחידה. אפשר להוסיף שן שום הקצוצה.

מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב וקשה.

מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לגבינה, ומקפלים בעדינות בעזרת כף מתכת. לא מוסיפים את כל הכמות בפעם אחת, אלא מחלקים ל-4 מנות, בכל פעם מוסיפים "מנה" וכשהיא נטמעת, מוסיפים את המנה הבאה.

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר 14 ומצננים במשך כ-6 שעות. במידה ואין שק זילוף וצנתר, ניתן לשמור בקופסא אטומה.

מקלות גריסיני: ממסים את השמרים במעט מהמים הפושרים, מוסיפים מעט מהקמח, מערבבים וממתינים מספר דקות עד שהתערובת מבעבעת קלות.

במיקסר עם וו לישה מערבבים קלות את הקמח עם המלח מוסיפים את תמיסת השמרים התוססת ומערבבים. מוסיפים שמן זית ועשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את המים, לשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ. חותכים למקלות ברוחב 1 ס"מ, רצוי בעזרת גלגלת פיצה וסרגל, אפשר גם בסכין ביד חופשית. אפשר לחתוך את הרצועות ל-2 מקלות קצרים או להשאיר מקלות ארוכים.

מניחים את המקלות על נייר אפייה משוח בשמן זית ואופים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 25-30 דקות עד שגיני מזהיבים וקשים.

מצננים ומעבירים לקופסה סגורה.

ג'לי בזליקום: מערבבים 1 כף ג'לטין עם 4 כפות מים ומניחים בצד לכשעה.

ממיסים את גוש הג'לטין במיקרו בפולסים של 10 שניות בכל פעם, עד שמתקבל נוזל.

טוחנים את הבזיליקום במעבד מזון, בתוספת 3/4 כוס מים ומלח.

מערבבים את נוזל הבזיליקום עם נוזל הג'לטין, שופכים לקופסת אחסון מפלסטיק, מכסים ומצננים במקרר במשך 3 שעות.

חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.

ג'לי עגבניות: מערבבים 1 כף ג'לטין עם 4 כפות מים ומניחים בצד לכשעה.

ממיסים את גוש הג'לטין במיקרו בפולסים של 10 שניות בכל פעם, עד שמתקבל נוזל.

מערבבים את מיץ העגבניות עם מלח, טבסקו ושום - לפי הטעם.

מערבבים את מיץ העגבניות המתובל עם נוזל הג'לטין, שופכים לתוך קופסת אחסון מפלסטיק, מכסים ומצננים במקרר במשך 3 שעות.

חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.

הרכבת המנה: בכלי שקוף מסדרים שכבות של קוביות ג'לי משני הסוגים. מזליפים קרם ריקוטה (ניתן לעשות זאת בעזרת כפית). מוסיפים עוד קוביות ג'לי למעלה לקישוט (אפשר גם להכין שיפוד) מוסיפים 1-2 מקלות גריסיני. ניתן לזלף מעט שמן זית.

 

חזרה