שלח להדפסה  
שבועות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה מלוחה / בן עמי ברתיני שביט


חומרים (10 מנות)
לתחתית:
180 גרם חמאה
1 כפית מלח
1/2 כפית מיץ לימון
45 מ"ל (3 כפות) מים
2 כוסות (280 גרם) קמח
למלית:
8 ביצים, מופרדות
3/4 כפית מלח
600 גרם גבינת שמנת 30% שומן
900 גרם גבינה לבנה 9% שומן
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס עירית קצוצה
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק לתחתית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.

2. מוסיפים את הקמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).

3. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.

4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות (עד שבועיים).

5. מרדדים ומעצבים: על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).

6. מניחים את עלה הבצק על התבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.

7. מחוררים במזלג את תחתית הבצק ב כ-10 מקומות שונים. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית הבצק. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.

8. אופים אפייה חלקית/ מקדימה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את התבנית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות. מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור ל-170 ומשאירים אותו פועל.

9. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: במיקסר מקציפים חלמונים ומלח במהירות גבוהה לקצף בהיר ותפוח.

10. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה גבינת שמנת וגבינה לבנה, שמנת חמוצה, קורנפלור, בצל ירוק ועירית קצוצים וקליפת לימון.

11. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים במהירות בינונית חלבונים לקצף לבן ורך, שמתחילים להסתמן בתוכו "גלים" עדינים. מגבירים למהירות גבוהה וממשיכים להקציף רק עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.

12. מעבירים כ-1/4 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.

13. יוצקים את התערובת על גבי תחתית הבצק. אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת. אם רוצים לאכול את העוגה חמה - מצננים כ-15 דקות ומגישים. אם רוצים לאכול אותה קרה (כמו שאני מעדיף...), מעבירים להמשך צינון במקרר. שומרים במקרר עד 4 ימים (לאחסון ארוך יותר אפשר גם להקפיא).

 

 

חזרה