שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות אפונה ושיבולת שועל / שי-לי ליפא

אפונה ונענע הן שילוב מנצח שהולך מצוין גם בלביבות.


חומרים (15 יחידות)
3 כוסות אפונה קפואה
1/2 כוס (45 גרם) שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט)
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
1/4 כוס נענע קצוצה דק
1 בצל שאלוט קצוץ דק
2 ביצים גדולות (L)
להגשה:
שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. חולטים את האפונה במשך 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שהיא רכה. מסננים ומצננים כ-5 דקות.
  2. מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
  3. מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ. מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  4. בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד להזהבה. הופכים צד ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

 

חזרה