לביבות אפונה ושיבולת שועל
/ שי-לי ליפא
אפונה ונענע הן שילוב מנצח שהולך מצוין גם בלביבות.
|
חומרים (15 יחידות)
|
3 כוסות אפונה קפואה |
1/2 כוס (45 גרם) שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט) |
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15% |
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק |
1/4 כוס נענע קצוצה דק |
1 בצל שאלוט קצוץ דק |
2 ביצים גדולות (L) |
להגשה: |
שמנת חמוצה |
אופן ההכנה |
- חולטים את האפונה במשך 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שהיא רכה. מסננים ומצננים כ-5 דקות.
- מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
- מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ. מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד להזהבה. הופכים צד ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
|
חזרה |