עוגיות מלוחות משיבולת שועל וגבינת עזים
/ שי-לי ליפא
מגישים את הקרקרים האלה עם ירקות וגבינות, או מנשנשים אותם ככה כמו שהם.
|
חומרים (40 יחידות)
|
לבצק: |
1 גליל (200 גרם) גליל גבינת עזים, חתוך לקוביות |
1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק |
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות |
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל |
1/2 כוס (45 גרם) שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט) |
1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה + 1/2 כפית פפריקה חריפה) |
1/2 כפית מלח |
לציפוי: |
1/3 כוס שומשום (מומלץ בשלושה צבעים) |
אופן ההכנה |
- מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק.
- מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית גליל בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין חד פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה, ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים). מסדרים בתבניות.
- אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
- מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
|
חזרה |