|
|
|
|
תבשיל ירקות
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים (6 מנות)
|
2 בצלים חתוכים לפלחים עבים |
1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות |
3 קישואים חתוכים לקוביות (אם הם קטנים או זוקיני - לעיגולים עבים) |
1 פלפל אדום ברצועות |
1 פלפל ירוק ברצועות |
2 גזרים חתוכים לטבעות |
1 קופסה קטנה רסק עגבניות |
3 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות (לאחרונה במקום העגבניות והרסק אני משתמש בקופסת עגבניות מרוסקות מאיטליה) |
1/3 כוס שמן זית |
מלח ופלפל שחור |
1/2 כפית פפריקה חריפה או מספר טיפות טבסקו |
200-250 גרם גבינה מגוררת (לגבי סוג הגבינה - ההחלטה בידכם. אפשר מוצרלה מגוררת, אפשר קשקבל, אפשר בולגרית או צפתית קשה) |
אופן ההכנה |
- בשמן זית בסיר שטוח שיכול להיכנס לתנור משחימים את הבצלים, מוסיפים גזרים, פלפלים, קישואים, עגבניות ורסק עגבניות ומתבלים. מבשלים על חום נמוך עם מכסה כ-20 דקות (לרוב לא צריך להוסיף נוזלים).
- מפזרים את הגבינה מעל ומכניסים לתנור להשחמה, ללא המכסה, למשהו כמו 20 דקות. מחלקים למנות
| חזרה | | |