שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביצה עלומה / רפי אהרונוביץ'


חומרים (4 מנות)
4 ביצים
מעט מלח
מים
1 כף חומץ
אופן ההכנה
  1. בסיר שטוח או סוטז מרתיחים מים בגובה של כ-4-5 ס"מ. מוסיפים את החומץ ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה מאוד, מה שהצרפתים קוראים "אש מלטפת", כשהמים רותחים בבועות קטנות.
  2. שוברים כל ביצה לתוך כוס בזהירות שללא תתפרק ומחליקים אותה לתוך המים. זה לוקח בערך 4-5 דקות עד שרואים שהחלבון נקרש ומתקשה, אך החלמון בפנים יישאר רך. זה כל הטריק.
  3. בכף רשת מוציאים ומייבשים על מפית נייר. אם אנחנו רוצים להשתמש בביצה העלומה מיד - שזה, אגב, הכי כיף מאחר והיא לוקחת רק מספר דקות הכנה - מוציאים אותה למי קרח לדקה, מייבשים ומגישים. אבל ישנו גם הטריק המאפשר לשמור אותן במקרר מוכנות בתוך קערה עם מים קרים, או אז מחממים אותן כדקה-שתיים במים חמים לפני ההגשה. לא מומלץ לשמור לאורך זמן במקרר ביצים עלומות, שכן החלמון בפנים נוזלי וזה לא הכי בריא. מקסימום יום.

 

חזרה