|
|
|
|
ביצה עלומה
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים (4 מנות)
|
4 ביצים |
מעט מלח |
מים |
1 כף חומץ |
אופן ההכנה |
- בסיר שטוח או סוטז מרתיחים מים בגובה של כ-4-5 ס"מ. מוסיפים את החומץ ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה מאוד, מה שהצרפתים קוראים "אש מלטפת", כשהמים רותחים בבועות קטנות.
- שוברים כל ביצה לתוך כוס בזהירות שללא תתפרק ומחליקים אותה לתוך המים. זה לוקח בערך 4-5 דקות עד שרואים שהחלבון נקרש ומתקשה, אך החלמון בפנים יישאר רך. זה כל הטריק.
- בכף רשת מוציאים ומייבשים על מפית נייר. אם אנחנו רוצים להשתמש בביצה העלומה מיד - שזה, אגב, הכי כיף מאחר והיא לוקחת רק מספר דקות הכנה - מוציאים אותה למי קרח לדקה, מייבשים ומגישים. אבל ישנו גם הטריק המאפשר לשמור אותן במקרר מוכנות בתוך קערה עם מים קרים, או אז מחממים אותן כדקה-שתיים במים חמים לפני ההגשה. לא מומלץ לשמור לאורך זמן במקרר ביצים עלומות, שכן החלמון בפנים נוזלי וזה לא הכי בריא. מקסימום יום.
| חזרה | | |