שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלקינואה: סלט קינואה עם סלק / חן וינשטיין


חומרים (8 מנות)
3 כוסות קינואה מבושלת
3 סלקים (אפשר מבושלים או אפויים, ואפשר גם טריים)
10 זיתי קלמטה
1/2 צרור בצל ירוק קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 כוס אוכמניות או רימונים
3 שיני שום קצוצות
חופן גרעיני דלעת וחמנייה
גזר מגורר (אופציונלי)
2 כפות חומץ בלסמי איכותי
כף חומץ אורז / תפוחים
מיץ מלימון 1
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מקלפים ומגררים לקערה את הסלקים.
  2. מערבבים את הרוטב: שני סוגי החומץ, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
  3. מוסיפים לקערה את השום ומחצית מכמות מהרוטב. נותנים לתערובת לשבת כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מהגרעינים.
  5. קולים מעט את הגרעינים במחבת, ומקפידים שלא לשרוף אותם. מוסיפים לסלט.
  6. עם ההגשה מוסיפים את שאר הרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים בטמפרטורת החדר.
חזרה