|
|
|
|
סלקינואה: סלט קינואה עם סלק
/ חן וינשטיין
|
חומרים (8 מנות)
|
3 כוסות קינואה מבושלת |
3 סלקים (אפשר מבושלים או אפויים, ואפשר גם טריים) |
10 זיתי קלמטה |
1/2 צרור בצל ירוק קצוץ |
צרור פטרוזיליה קצוצה |
1/2 צרור שמיר קצוץ |
1/2 כוס אוכמניות או רימונים |
3 שיני שום קצוצות |
חופן גרעיני דלעת וחמנייה |
גזר מגורר (אופציונלי) |
2 כפות חומץ בלסמי איכותי |
כף חומץ אורז / תפוחים |
מיץ מלימון 1 |
4 כפות שמן זית |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מקלפים ומגררים לקערה את הסלקים.
- מערבבים את הרוטב: שני סוגי החומץ, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
- מוסיפים לקערה את השום ומחצית מכמות מהרוטב. נותנים לתערובת לשבת כ-10 דקות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מהגרעינים.
- קולים מעט את הגרעינים במחבת, ומקפידים שלא לשרוף אותם. מוסיפים לסלט.
- עם ההגשה מוסיפים את שאר הרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |