|
|
|
|
קינואה עם בצל מקורמל, דלעת ופטריות
/ חן וינשטיין
|
חומרים (6 מנות)
|
4 כוסות קינואה מבושלת |
8 בצלים קטנים, עדיף סגולים |
שמן זית לטיגון |
כפית סוכר חום |
כף חומץ בלסמי |
כף סילאן (לא חובה) |
כף רוטב סויה תמרי |
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם) |
3-4 כפות מים |
חבילת פיטריות שמפיניון/ חורש |
חבילת פטריות שיטאקי טריות |
3 שיני שום חצויות |
קילו דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות |
ענף רוזמרין קטן |
מלח (לפי הטעם) |
אופן ההכנה |
- חותכים כל בצל לאורך ל-4 פלחים.
- מטגנים את הבצל בכף שמן זית במחבת גדולה, עד להזהבה. מוסיפים את הבלסמי הסוכר, ולאחר מכן את הסילאן, רוטב הסויה והפלפל השחור. מערבבים, מוסיפים 3-4 כפות מים ומבשלים על אש קטנה עד לספיגת הנוזלים.
- מנקים את הפטריות וחוצים אותן. לשיטאקי מורידים את הרגל (היא אינה אכילה).
- מוסיפים את הפטריות לבצל המקורמל, מערבבים ומבשלים יחד כ-20 דקות.
- מוסיפים את הקינואה המבושלת לתערובת הבצל והפטריות.
- הדלעת: מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים 3 שיני שום חצויות ומטגנים עד להזהבה קלה. מוציאים את שיני השום ומוסיפים את קוביות הדלעת ואת ענף הרוזמרין. מוסיפים מלח ופלפל, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהקוביות משחימות.
- מוסיפים את קוביות הדלעת לקינואה ומערבבים בעדינות.
- אפשרויות גיוון: להוסיף פטרוזיליה קצוצה ו/או לפזר חופן שקדים לקישוט
| חזרה | | |