שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קינואה עם בצל מקורמל, דלעת ופטריות / חן וינשטיין


חומרים (6 מנות)
4 כוסות קינואה מבושלת
8 בצלים קטנים, עדיף סגולים
שמן זית לטיגון
כפית סוכר חום
כף חומץ בלסמי
כף סילאן (לא חובה)
כף רוטב סויה תמרי
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
3-4 כפות מים
חבילת פיטריות שמפיניון/ חורש
חבילת פטריות שיטאקי טריות
3 שיני שום חצויות
קילו דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות
ענף רוזמרין קטן
מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה
  1. חותכים כל בצל לאורך ל-4 פלחים.
  2. מטגנים את הבצל בכף שמן זית במחבת גדולה, עד להזהבה. מוסיפים את הבלסמי הסוכר, ולאחר מכן את הסילאן, רוטב הסויה והפלפל השחור. מערבבים, מוסיפים 3-4 כפות מים ומבשלים על אש קטנה עד לספיגת הנוזלים.
  3. מנקים את הפטריות וחוצים אותן. לשיטאקי מורידים את הרגל (היא אינה אכילה).
  4. מוסיפים את הפטריות לבצל המקורמל, מערבבים ומבשלים יחד כ-20 דקות.
  5. מוסיפים את הקינואה המבושלת לתערובת הבצל והפטריות.
  6. הדלעת: מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים 3 שיני שום חצויות ומטגנים עד להזהבה קלה. מוציאים את שיני השום ומוסיפים את קוביות הדלעת ואת ענף הרוזמרין. מוסיפים מלח ופלפל, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהקוביות משחימות.
  7. מוסיפים את קוביות הדלעת לקינואה ומערבבים בעדינות.
  8. אפשרויות גיוון: להוסיף פטרוזיליה קצוצה ו/או לפזר חופן שקדים לקישוט

 

חזרה