|
|
|
|
תחתיות ארטישוק ממולאות בקינואה ברוטב חמצמץ
/ חן וינשטיין
|
חומרים (10 מנות)
|
8-10 תחתיות ארטישוק (שקית) |
כוס קינואה מבושלת |
1/2 צרור פטרוזיליה |
1/2 צרור שמיר |
קצת נענע (לא חובה) |
עגבנייה מקולפת וקצוצה |
גזר מגורר |
בצל |
מלח ופלפל |
לרוטב: |
2 כרישות קצוצות (החלק הלבן) |
3-5 לימונים פרסיים |
מיץ מלימון 1 |
מיץ מתפוז 1 |
כף קוזו או טפיוקה להסמכת הרוטב (לא חובה) |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מרתיחים 3 כוסות מים עם כף חומץ ומעט מלח. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומרתיחים שנית. לאחר ההרתחה, מבשלים כ-10 דקות, עד להתרככות הארטישוק.
- מטגנים (מי שלא רוצה בשמן, אפשר במים) את הכרישות הקצוצות כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מוסיפים מלח, מיץ לימון, מיץ תפוזים, כוס מים וכף טפיוקה. אם משתמשים בקוזו, מערבבים אותו לפני כן בכוס מים.
- לבשל עד שהטפיוקה מתפרקת והרוטב מתחיל להסמיך. להוסיף את תחתיות הארטישוק ולבשל על אש קטנה כ-10 דקות נוספות.
- הכנת המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן, עד שנעשה שקוף. מוסיפים עגבניה ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לריכוך. להוסיף מלח-פלפל.
- מוסיפים את הקינואה ועשבי התיבול. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- הרכבת המנה: ממלאים כל תחתית במילוי ומהדקים. יוצקים מעט מהרוטב לפני ההגשה.
| חזרה | | |