עוגת פרג, קוקוס ושוקולד
/ ברי סייג, השף-קונדיטור של "טאטי לחם"
עוגת פרג, קוקוס ושוקולד שמתאימה ליד הקפה, התה וככה סתם לנשנוש
|
חומרים
|
125 גרם חמאה |
100 גרם סוכר לבן |
50 גרם דבש |
5 חלמונים (מביצה גודל 2) |
100 גרם רסק תפוחים |
125 גרם פרג טחון |
60 גרם אבקת שקדים |
60 גרם קוקוס |
30 גרם קמח מצה |
4 (135 גרם) חלבונים (מביצה גודל 2) |
50 גרם סוכר לבן |
50 גרם שוקולד לבן |
50 גרם שוקולד חלב |
לסירופ קינמון: |
כ-1/2 כוס מים (100 גרם) מים |
50 גרם סוכר |
3 גרם קינמון טחון |
אופן ההכנה |
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ודבש. מוסיפים את חלמון הביצה בהדרגה עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.
- מוסיפים את רסק התפוחים, הפרג, אבקת השקדים, הקוקוס והקמח מצה ומערבבים היטב.
- בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף יציב ובהיר ומקפלים לתוך תערובת הפרג.
- מוסיפים את שני סוגי השוקולד, מערבבים היטב ויוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך ללא שאריות עוגה.
- מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ ויוצקים מעל העוגה בעודה חמה.
|
חזרה |