שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לשון / שמיל הולנד

לשון עגל אפוי עם ירקות שורש


חומרים
1 לשון עגל בינונית טרייה, שטופה ונקייה
1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
1/2 כפית גרגרי פלפל אנגלי שלמים
3 עלי דפנה
1 ראש סלרי קלוף ופרוס
3 גזרים
2 בצלים קלופים וחרוצים ב-X
1 ראש שום קלוף
מלח
לאפייה:
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל (שימו לב: אבקת בצל יבש ולא אבקת מרק בצל)
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות שמיר קצוץ
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן חמניות
מלח
אופן ההכנה
  1. מכניסים את הלשון לסיר גדול ורחב שבו "תשב" בנוחות. מכסים במים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים ושוטפים את הלשון.
  2. מחזירים את הלשון לסיר, מוסיפים את הירקות והתבלינים לבישול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים. מסירים מהאש.
  3. כשהלשון והנוזל התקררו מעט, אך היא עדיין חמימה, מוציאים אותה מהנוזל וקולפים את העור העבה המחפה אותה מלמעלה. העור יתקלף בקלות בעזרת סכין חדה (מתחילים את הקילוף בקצה הצר של הלשון).
  4. מחזירים את הלשון הקלופה לתוך נוזל הבישול ושומרים במקרר שעה לפחות (ורצוי לילה שלם).
  5. מוציאים את הלשון מהנוזל ומנגבים היטב. מערבבים את כל חומרי המשחה לאפייה ומושחים את הלשון.
  6. עוטפים את הלשון בנייר אלומיניום ואופים שעתיים בתנור שחומם ל-180 מעלות.
  7. פורסים דק ומגישים את הלשון חמה, או שנותנים ללשון להתקרר ואז פורסים ומגישים קרה.

 

חזרה