שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוזים ושקדים / נטלי לוין

עוגת תפוזים עם ריח נהדר, סירופ הדרים וקצפת במיוחד חימי החורף הקרים


חומרים
4 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית
כף אמרטו, רום או ברנדי
3/4 כוס (150 מ"ל) שמן
כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
גרידת תפוז מתפוז אחד גדול
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס (70 גרם) סולת
כוס (100 גרם) שקדים טחונים
לסירופ הדרים:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גרם) מים
מיץ מ-1/2 תפוז
כף מי פריחת הדרים
לקצפת:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
פלחי תפוז לקישוט
אופן ההכנה
  1. בקערה קטנה מערבבים יחד אמרטו, שמן ומיץ תפוזים.
  2. שוברים את הביצים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים פנימה את הסוכר, המלח והווניל ומקציפים במהירות גבוהה מאוד למשך 5-6 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד. תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, מוסיפים אל תוך תערובת הביצים את תערובת הנוזלים בזרם דק.
  3. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה-בינונית עוד כדקה, עד שכל החומרים מתערבבים היטב.
  4. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הסולת והשקדים הטחונים, ומקפלים בעזרת מרית/ לקקן, רק עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת קלות, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך 30-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. סירופ הדרים: בסיר קטן מניחים יחד סוכר, מים ומיץ תפוזים ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהסירופ מעט מצטמצם.
  8. מסירים מהאש ומוסיפים מי פריחה הדרים. מערבבים היטב.
  9. כאשר העוגה מוכנה יוצרים בה חורים בעזרת קיסם ומוזגים בנדיבות את הסירופ, עד שהוא מחלחל אל תוך העוגה.
  10. מצננים לחלוטין את העוגה הספוגה בסירופ.
  11. קצפת וניל: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים מעל כל פרוסת עוגה תלולית קצפת. מקשטים בפלח תפוז ומגישים.
חזרה