שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שום / רפי אהרונוביץ'

מרק שום עשיר וריחני שכיף למרוח אותו על לחם לבן


חומרים (4 מנות)
4 כוסות ציר עוף
3 ראשי שום טרי, מופרדים לשיניים וקלופים
2-3 עלי דפנה
5-6 גרגרי פלפל אנגלי
1 גביע יוגורט עזים או כבשים
מעט אגוז מוסקט מגורד
1-2 כפות קמח
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
להגשה:
150 גרם פקורינו
150 גרם גבינה כחולה כלשהי
בגט פרוס לפרוסות בינוניות
3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
שמן זית
אופן ההכנה
  1. יוצקים את הציר לסיר גדול, מוסיפים את השום, עלי דפנה ופלפל, מביאים לרתיחה ומממשיכים לבשל על אש בינונית כ-20-30 דקות.
  2. מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מסננים כמעט את כל הנוזלים ושומרים בצד.
  3. מכניסים את שיני השום עם מעט הנוזלי למעבד מזון וטוחנים. מחזירים לסיר ומוסיפים חזרה כחצי מכמות הנוזלים ששמרנו. בקערה, בוחשים את היוגורט עם הקמח ובעדינות מטפטפים למרק, תוך כדי חימום על אש נמוכה, כ-10 דקות.
  4. טורפים את הביצים בקערה עמוקה ויוצקים מצקת מהמרק החם בזהירות לתוך הקערה ומערבבים.
  5. יוצקים עוד מצקת אחת ומערבבים שוב (בשיעורי הבישול זה נקרא: השוואת טמפרטורות. על מנת שלא תיווצר לנו חביתה או מרק סיני, כשנכניס את בלילת הביצה למרק).
  6. מוסיפים את תוכן הקערה למרק, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות.
  7. קולפים את הפלפלים האדומים הקלויים, מפרידים מהגרעינים ופורסים לרצועות דקות. מניחים על כל צלחת במרכז, מעט רצועות מהפלפלים הקלויים.
  8. מברישים בשמן זית את פרוסות הבגט, מניחים עליהן גבינת פקורינו וגבינה כחולה לסירוגין וקולים בתנור לכ-8-9 דקות עד לקבלת מעין טוסט מוקרם.
  9. מגישים לכל סועד טוסט כזה וטוסט כזה, מטפטפים עוד מעט שמן זית על המרק ומגישים.
חזרה