שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גזר בנוסח תל אביב / שי ילין


חומרים (8 מנות)
2 ק"ג גזרים, חתוכים גס
1 שורש סלרי גדול, חתוך גס
4 עגבניות בשלות מאוד, חתוכות גס
1 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ
1 בצל בינוני, קצוץ
2 שיני שום קצוצות + 1 שן שום מעוכה
חופן פטרוזיליה, קצוצה
20 גרם חמאה
שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
1 ס"מ מאשיה (פרחי אגוז מוסקט)
1 ס"מ מקל קינמון
1/4 כפית גרגירי פלפל לבן
1/4 כפית גרגירי פלפל אדום
1/4 כפית זרעי כוסברה
2 פלפלוני צ'ילי מיובשים
1.5 ליטר ציר בקר
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים סיר גדול וכבד, אשר יכול להכיל את כל המרק, על אש בינונית. כשהסיר לוהט, זורקים פנימה את המאשיה, הקינמון, גרגירי הפלפל בשני הצבעים, זרעי הכוסברה ופלפלוני הצ'ילי ומכבים את האש. נותנים לתבלינים לעמוד מספר דקות בתוך הסיר על מנת לשחרר את הטעמים וטוחנים באמצעות מכתש ועלי או מטחנת תבלינים.
  2. באותו הסיר, מחממים את החמאה ושמן הזית. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה עמוקה.
  3. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום הקצוץ, תערובת התבלינים והעגבניות ומבשלים 2-3 דקות עד שהעגבניות נמסות.
  4. מוסיפים את הגזר והסלרי ובוחשים היטב במשך כמה דקות. בוזקים מעל כפית מלח ים אטלנטי.
  5. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
  6. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד שהגזר רך.
  7. טוחנים את המוצקים באמצעות בלנדר יד (או בלנדר רגיל). מוסיפים את שן השום המעוכה, הפטרוזיליה ופלפל שחור גרוס טרי. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

 

חזרה