|
|
|
|
מטפונה
/ אורי מאיר-צ'יזיק
|
חומרים (4 מנות)
|
נתח בשר במשקל של כ-2 ק"ג (מומלץ לבשל כגוש אחד או כנתחים גדולים) |
1 בקבוק יין אדום יבש |
1 ק"ג של ירקות שורש חתוכים לקוביות גדולות (גזר, שורש סלרי, לפת, שורש פטרוזיליה, כרשה ומה שאוהבים, מקומי כמובן) |
מלח |
שמן זית |
עלי אזוב מיובשים |
אופן ההכנה |
- שופכים את היין לתוך הקדירה.
- מניחים מעליו את נתח הבשר.
- מוסיפים את הירקות ומעל את המלח, האזוב ושמן הזית על פי הטעם.
- סוגרים ומבשלים בגחלים (אפשר גם בתנור בבית) בין שלוש לארבע שעות.
| חזרה | | |