שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מטפונה / אורי מאיר-צ'יזיק


חומרים (4 מנות)
נתח בשר במשקל של כ-2 ק"ג (מומלץ לבשל כגוש אחד או כנתחים גדולים)
1 בקבוק יין אדום יבש
1 ק"ג של ירקות שורש חתוכים לקוביות גדולות (גזר, שורש סלרי, לפת, שורש פטרוזיליה, כרשה ומה שאוהבים, מקומי כמובן)
מלח
שמן זית
עלי אזוב מיובשים
אופן ההכנה
  1. שופכים את היין לתוך הקדירה.
  2. מניחים מעליו את נתח הבשר.
  3. מוסיפים את הירקות ומעל את המלח, האזוב ושמן הזית על פי הטעם.
  4. סוגרים ומבשלים בגחלים (אפשר גם בתנור בבית) בין שלוש לארבע שעות.

חזרה