שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף במייפל, חרדל ופלפל אנגלי / אלומה בליליוס

מומלץ להגיש את המנה עם פירה תפוח אדמה וסלט ירוק ברוטב מתקתק


חומרים
4 נתחי חזה עוף (200-250 גרם ליחידה) נקיים מעור וגידים
למשרה:
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
6 כפות סויה אמיתית
6 כפות מייפל אמיתי
6 כפות יין לבן, או 3 כפות יין לבן ו-3 כפות יין מירין
2 כפות קונייאק (לא הכרחי)
10 שיני שום כתוש
20 גרגרי פלפל אנגלי
10 עלי דפנה
2 כפות שמן קנולה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית שבבי צילי חריף (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. המשרה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת משחה יחסית חלקה.
  2. מפזרים את נתחי החזה הנקיים בתוך תבנית פיירקס ויוצקים עליהם את המשרה, כך שיכסה את כל הנתחים. מכסים ושמים בקירור במשך 3 שעות לפחות.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את התבנית, ללא כיסוי. אופים 10 דקות והופכים את הנתחים. אופים 10 דקות נוספות (אם לא בטוחים שהחזה מוכן לוקחים סכין חדה וחותכים במרכז החזה, ובודקים).
  4. מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות ופורסים את הנתחים לרצועות דקות. מחזירים לרוטב, מערבבים ומגישים.

 

חזרה