חזה עוף במייפל, חרדל ופלפל אנגלי
/ אלומה בליליוס
מומלץ להגיש את המנה עם פירה תפוח אדמה וסלט ירוק ברוטב מתקתק
|
חומרים
|
4 נתחי חזה עוף (200-250 גרם ליחידה) נקיים מעור וגידים |
למשרה: |
2 כפות חרדל דיז'ון חלק |
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים |
6 כפות סויה אמיתית |
6 כפות מייפל אמיתי |
6 כפות יין לבן, או 3 כפות יין לבן ו-3 כפות יין מירין |
2 כפות קונייאק (לא הכרחי) |
10 שיני שום כתוש |
20 גרגרי פלפל אנגלי |
10 עלי דפנה |
2 כפות שמן קנולה |
1 כפית פלפל שחור גרוס |
1/2 כפית שבבי צילי חריף (לא הכרחי) |
אופן ההכנה |
- המשרה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת משחה יחסית חלקה.
- מפזרים את נתחי החזה הנקיים בתוך תבנית פיירקס ויוצקים עליהם את המשרה, כך שיכסה את כל הנתחים. מכסים ושמים בקירור במשך 3 שעות לפחות.
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את התבנית, ללא כיסוי. אופים 10 דקות והופכים את הנתחים. אופים 10 דקות נוספות (אם לא בטוחים שהחזה מוכן לוקחים סכין חדה וחותכים במרכז החזה, ובודקים).
- מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות ופורסים את הנתחים לרצועות דקות. מחזירים לרוטב, מערבבים ומגישים.
|
חזרה |