|
|
|
|
חזה עוף מוקפץ עם עגבניות שרי, שום וזיתי קלמטה
/ אלומה בליליוס
|
חומרים (4 מנות)
|
600 גרם חזה עוף, פרוס לנתחים בעובי של 1-1.5 ס"מ |
5 שיני שום פרוסות דק |
4 כפות שמן זית |
2 כפות יין לבן |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק |
30 עגבניות שרי חצויות |
10 זיתי קלמטה ללא גרעינים, קצוצים גס |
20 עלי בזיליקום שטופים |
מלח לפי הטעם |
4 כפות חומץ בלסמי |
אופן ההכנה |
- מערבבים את השום, היין, הפלפל שחור ושמן הזית. משרים בהם את הנתחים לחצי שעה לפחות.
- מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה ושמים בה את הנתחים, כך שימלאו שכבה אחת. ממליחים.
- אחרי 2 דקות טיגון הופכים את הנתחים ומוסיפים חופן מעגבניות השרי, הזיתים, הבזיליקום והחומץ הבלסמי.
- מקפיצים הכל 2-3 דקות ומוציאים מהמחבת. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות.
| חזרה | | |