שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף מוקפץ עם עגבניות שרי, שום וזיתי קלמטה / אלומה בליליוס


חומרים (4 מנות)
600 גרם חזה עוף, פרוס לנתחים בעובי של 1-1.5 ס"מ
5 שיני שום פרוסות דק
4 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
30 עגבניות שרי חצויות
10 זיתי קלמטה ללא גרעינים, קצוצים גס
20 עלי בזיליקום שטופים
מלח לפי הטעם
4 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
  1. מערבבים את השום, היין, הפלפל שחור ושמן הזית. משרים בהם את הנתחים לחצי שעה לפחות.
  2. מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה ושמים בה את הנתחים, כך שימלאו שכבה אחת. ממליחים.
  3. אחרי 2 דקות טיגון הופכים את הנתחים ומוסיפים חופן מעגבניות השרי, הזיתים, הבזיליקום והחומץ הבלסמי.
  4. מקפיצים הכל 2-3 דקות ומוציאים מהמחבת. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות.

 

חזרה