שלח להדפסה  
נטול גלוטן

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת חצילים ופלפלים / ג'ייקוב שגיב


חומרים (6 מנות)
1חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס״מ
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות (1/2 ס״מ)
3 כפות שמן זית
6 ביצים גדולות
3 כפות גדושות קורנפלור
1 כוס חלב ( או 1/2 חלב ו-1/2 יוגורט עיזים 3%)
100 גרם גבינה 9%
100 גרם גבינת שמנת 30%
100 גרם גבינת טובורג 5%
100 גרם לבנה עיזים 11%
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות גבינה צהובה מגורדת 28%
קורט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
  1. מפזרים מלח על החציל ואופים בתנור חם (טמפ' בגובה 210-220 מעלות) כ-10 דקות.
  2. מחממים את השמן במחבת עמוק ומטגנים את החצילים החמים, בוחשים ואחרי 5 דקות של טיגון מוסיפים את הפלפלים.
  3. זורים כפית פפריקה מעושנת ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים כדי שחצילים לא ידבקו למחבת. מצננים כמה דקות.
  4. הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
  5. מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים. מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ואת אגוז המוסקט.
  6. הרכבת הקיש: מעבירים את תערובת החצילים והפלפלים לתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה, מערבבים עם הירקות ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
  7. לאפות במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.
  8. אפשר להכין מבעוד יום ולחמם לפני ההגשה כ-10 דקות.

 

חזרה