|
|
|
|
פשטידת חצילים ופלפלים
/ ג'ייקוב שגיב
|
חומרים (6 מנות)
|
1חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס״מ |
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות (1/2 ס״מ) |
3 כפות שמן זית |
6 ביצים גדולות |
3 כפות גדושות קורנפלור |
1 כוס חלב ( או 1/2 חלב ו-1/2 יוגורט עיזים 3%) |
100 גרם גבינה 9% |
100 גרם גבינת שמנת 30% |
100 גרם גבינת טובורג 5% |
100 גרם לבנה עיזים 11% |
1 גביע שמנת חמוצה |
2 כפות גבינה צהובה מגורדת 28% |
קורט אגוז מוסקט טחון |
אופן ההכנה |
- מפזרים מלח על החציל ואופים בתנור חם (טמפ' בגובה 210-220 מעלות) כ-10 דקות.
- מחממים את השמן במחבת עמוק ומטגנים את החצילים החמים, בוחשים ואחרי 5 דקות של טיגון מוסיפים את הפלפלים.
- זורים כפית פפריקה מעושנת ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים כדי שחצילים לא ידבקו למחבת. מצננים כמה דקות.
- הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
- מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים. מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ואת אגוז המוסקט.
- הרכבת הקיש: מעבירים את תערובת החצילים והפלפלים לתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה, מערבבים עם הירקות ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
- לאפות במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.
- אפשר להכין מבעוד יום ולחמם לפני ההגשה כ-10 דקות.
| חזרה | | |